Видео презентации върху Обединителния принцип

петък, 7 май 2010 г.

Масова сватба организирана от учителя Муун


Масова сватба организирана от учителя Муун

14.октомври.2009

Последователи на църквата на Муун вдигнаха масова сватба


Най-голямата масова сватба от десетилетие. В церемонията участваха близо 40 000 души в различни градове по света. Това е най-голямата "благословителна церемония" от 1999 г. и не е изключено да бъде последната, която ще бъде отслужена от 89-годишния Сан Мьон Муун, предизвикващият и дълго неразбиран основател на Обединителната църква.

Тържествата се проведоха в основания от д-р Муун университет в Асан, южно от Сеул. Очакваше се той да даде благословията си на 21 000 души в Южна Корея и на още около 20 000, които участват заедно с тях в множество церемонии, провеждани едновременно на различни места - от Швеция до Бразилия и водени дистанционно от Южна Корея чрез телемост. Масовите сватби се извършват с цел създаването на култура на истински семейства и здраво общество основано на тях. Сан Мьон Муун, който навърши 90, се кани да предаде ръководството на своята църква на децата си. На тържествата в сряда водещ бе 30-годишният му син Муун Хьон Джин. Противно на невежите твърдения на критици, Църквата не извършва окултни ритуали, а вместо това прави масовите сватби, които не са само за неговите последователи. Напротив, целта е да има повече смесени бракове от различни религии, раси, култури и националности. По този начин, чрез любовта в семейството, ще може да се преодолеят вековните предразсъдъци, бариери и неприязън, които са в основата на войните и тероризма.

Първото масово бракосъчетание
след смъртта на учителя Мун
 
Мун в Предсказанията на Ванга, Нострадамус и Библията
Какво казват другите за д-р Мун и неговото движение
В много случаи последователи оставят на преп. Муун да им избере съпруг, вярвайки, че той е надарен с божествено прозрение. Успеха на стотиците хиляди съчетани от него семейства е считан за потвърждение, но последователите разчитат и на личната си отговорност и подготовка на характера и сърцето си за успешен брак. В миналото много последователи на неговата църква се запознаваха с партньорите си в живота едва на сватбата. Името на Муун предизвиква противоречия още от 1954 г., когато основава Асоциацията за обединение на световното християнство (често наричана Обединителна църква).

Той е считан за месия от милиони дори отвъд числото на последователите му. Забележителното е, че хиляди християнски пастори и дори политици и световни учени приемат, че не друг, а точно Сан Мьон Мун, най-вероятно е Месиянската личност за която е пророкувано и която човечеството очаква. Самият Муун твърди, че когато бил на 15 години, Исус Христос му се явил и го призовал да довърши неговото дело. А през 2002 година бяха публикувани много писма от духовния свят, в които Исус и други светци от духовния свят признават тази му Месиянса роля. Остава ни да се запитаме, "Той ли е или трябва друг да чакаме."
църква на обединението, църква на Муун мун масови сватби, Сон Мюн Муун
Автобиографията на д-р Сан Мьон Мун
Истинска любов и забранена любов
БОЖЕСТВЕНИЯ ПРИНЦИП

1 коментар:

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Чета в Българската преса: През 1982 г. Муун организира първата масова сватба извън Южна Корея, в Ню Йюрк, като привлича десетки хиляди участници и протестиращи. Другаде пишат - На 14, октомври 2009 – Муун организира първата масова сватба извън Южна Корея, в Ню Йюрк, като привлича десетки хиляди участници и протестиращи. Всъщност масовите сватби проведени от Обединителната църква на д-р Муун на запад са много през годините. През 1997 година във Вашингтон д-р Муун преовежда сватбена благословия за 3.6 милиона. През 1998 се провежда друга, още по-голяма масова сватба във Ню Йорк.

Публикуване на коментар