Видео презентации върху Обединителния принцип

понеделник, 5 януари 2015 г.

Лъжепророците в църквата: Как изопачават учението на Исус

Исус Христос, Библията, Исус Христос, Пастори, Църква, Бог, Божията Воля, Словото, Божието слово,
Лъжепророците в църквата: 
Как лъжливи пастори изопачават учението на Исус
Кой е Исус Христос: Лъжепророците в църквата: Как изопачават учението на Исус Христос
Християнин съм от близо 25 години; Поне от тогава чета Библията, и досега съм видял стотици общоприети лъжливи учения, които не просто влизат в противоречие с думите на Исус, а директно учат срещу неговото Слово.

Ако кажа, че съм шокиран, ще е твърде слабо. Единственият начин да охарактеризирам лъжливите им интерпретации за Библията, е като 'Сатанинска масова манипулация' манипулирана от Бащата на лъжите.

Вярно е, ако знаеха какво вършат и как това води тях и църквите им в Ада, те не биха го направили. Ако откриете, че вие самите сте промити с тези лъжливи учения и ви е трудно да приемете констатациите, които ще направя, то задължително проверете с молитва и четене в Библията. Важно е не какво някой ви втълпява, а какво казва Библията и какво Бог иска от вас.

Защо Исус е Божият Син

Ето и най-ключовите въпроси за които лъжливо ни манипулират да приемем небиблейски неща за библейски: Кой е Исус и каква е връзката му с Бог? Какво означава, че Исус е Божият Син? Каква е разликата между грешния човек и Исус? Защо Исус е наречен 'Вторият Адам'?

Знаете ли - Исус нито веднъж не споменава, той самият да е Бог или 'създателя'.  Исус е обявен за Бог едва 300 години след разпъването му, по простата причина, че дори Римските императори са се считали за богове. Да, няколко столетия продължава безмилостната борба между християните потдържащи позицията, че Исус е Бог и тези които заявявали, че според писанията Исус е човек.

Днес, след столетия непрекъснатото повтаряне, че Исус е Бог - Създателя, повечето християни приемат, че това е Библейско. Истината е че това е просто едната, крайна и изкривена позиция. Обединителната гледна точка е най-правилна; и в двете твърдения има истина, но водени от тесногледието и егоизма те застават в драстично крайни позиции и избират раздора (сатанинския път), вместо пътя на истината, любовта и разбирателството.

В неразбиране истинската същност на Исус, нито на Божия идеал,  този конфликт се предава до ден дешен. Той става причината за разцепления в християнството и взаимно оплюване - неща характерни по-скоро за сатанинските, а не за Божиите деца. Но най-лошото, това блокира изпълнението на Божията Воля.

Семействата на Адама, Ной и Аврам в Божията работа
Как Мойсей подготвя пътя модел за Исус


Второто пришестви
Как, Къде и Кога ще дойде Христос отново?
В действителност, заявлението, че Исус е самият Бог, е в пълно противоречие с Библията. Исус е син на Бог, така както Адам и Ева са били Божи син и дъщеря, преди да извършат Грехопадението. Ние също трябва да станем Божии деца (Божи синове и дъщери).

В същото време, Библията ясно и недвусмислено показва в многобройни цитати, че Исус е човек.
“Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус.” - I Тим. 2:5
“Защото, както чрез непослушанието на единия човек (Адам) станаха грешни мнозината, така и чрез послушанието на единия )Исус) мнозината ще станат праведни. “ - Римл. 5:19

“Понеже, както чрез човека (Адам) дойде смъртта, така и чрез човека (Исус) дойде възкресението на мъртвите.” - I Кор. 15:21
“...тъй като е назначил ден, когато ще съди Вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил;...” - Деян. 17:31
Колкото и да търсих в Библията, в единственият цитат, който намерих свързан с Божествеността, Исус ясно заявява, че той не е Бог, за да го наричат 'благочестив'.  Вярно, има още един цитат, в който Исус цитира Стария Завет, "Не е ли казано, че ние всички сме Богове" - придобиваме Божествена същност, когато приемем Словото.

Точно 'Словото' описано в Йоан 1, е единият от цитатите, които изопачено се използва в подкрепа на това, че Исус е самият Бог. Но дали е така?

1. Какво означава, че Божието Слово е слязло на земята и станало плът. Разбира се, че Словото (Истината-Логоса-Плана) произлиза от Бог. Разбира се, че Божият План е да станем негови съвършенни деца и въплатим Словото (Истината) в живота си. Но преди ние да сме го постигнали, преди Аврам, или който и да било друг, да го е постигнал, Исус въплащава Словото, като постига индивидуално съвършенство, т.е. обединява духа и тялото си с център Бог и така става едно с Бога. Затова Исус казва, "Преди Аврам, аз съм", въпреки че се е родил 4000 години след Аврам.

Постигайки лично съвършенство Исус придобива Божествена стойност, но това не го прави Богът Създател, а го преви Първородният Син на Бог. Библейско е да кажем, че Исус е Помазан от Бог (Христос), Едно с Бог, с Божествен характер, Храм на Бог.  Но учението му е и ние да станем такива.

2. Самият Исус казва, че той е първият, а ние сме след него. С други думи и ние самите трябва да постигнем същото - обединим духа и тялото си с център Бог, така постигайки съвършенство и ставайки единни с Божието Сърце.

3. Затова е казано, "Не знаете ли че вие сте Храм Божи и Божият дух обитава във вас." Затова Исус казва, "Бъдете съвършенни, както е съвършен вашия Небесен Отец."

4. Първият Адам не постигна съвършенство, а Исус, като Втори Адам го постигна. За първи път в историята Бог има свой безгрешен син на земята. Затова Исус е Втория Адам. Лъжливите пастори биха направили всичко, да не разберете какво би станало, ако Адам и Ева бяха послушали Божието слово, защото тогава ще разберете Божията Воля и целта на Исус, като втори Адам. 

Ако сте в невежество за Божията воля, бие сте безобидни за Сатана. А Сатана е царят на егоизма. Лъжливите пастори ще ви омаят да мислите и се радвате само за себе си; за личното си спасение. А учението на Исус е неегоистично; "Който е загуби живота си ще го спечели". Исус даде живота си не за себе си, а за другите. Няма как егоистичното желание да спасим себе си, да ни спаси. Само показваме, че нямаме обща база с Исус, че сме различни и приличаме на баща си - Сатана. На кого приличаме, когато се бием в гърдите, че сме спасени? Да, на Фарисея, за който Исус каза че няма място в Небесното Царство. Ако разбирате какво казвам, проверете на какво ви учат пасторите ви?

Говорят срещу думите на Исус 
Исус Христос, Библията, Исус Христос, Пастори, Църква, Бог, Божията Воля, Словото, Божието слово,
Нека го кажа направо; тези фалшиви пастори не са просто невежи. Те са храм на Сатана, водени от демонични сили. Защо? Защото обръщат димите на Исус и Библията срещу централното им значение.

Точно както Луцифер (Сатана) обърна наопъки Божието слово и подлъга Адам и Ева, така и те обръщат ноща в ден, а деня в нощ. Както Сатана блокира Божията Воля, тезаи пастори правят точно същото.

Да уточним; Исус учи да станем съвършенни и развием Божествен характер. Пасторите-антихристи, ни учат, че било богохулство да се стремим към това. Те дори ни плашат, че да искаме да сме съвършенни е Сатанинско.

Така фалшивите пастори заплюват Исус и учението му и учат срещу него. Ако това не са вълците в овчи кожи, за които говори Исус, и лъжепророците от които трябва да се пазим, то не знам как да ги нареча.

Сатана бе този, който завидя, че достигайки съвършенство Адам и Ева са благословени от Бог да 'владеят над всички неща'. Сата на бе този който препречи пътя им към съвършенство и ги подведе срещу Божията Воля. Лъжливите пастори със зъби и нокти се борят за същото.

Нека дам още един ключов пример. Основно в учението на Исус е да се молим и работим саможертвено за установяването на Божието царство, както на Небето (духовния свят), така и на Земята (физическия свят). 

Пасторите лъжепророци много умело ни манипулират да вярваме точно в обратното. Те изкрват всяко усилие в тази насока за сатанинско. Те готови с всички средства да очернят всеки, който дори спомене, че Божието царство трябва да бъде установено на земята.

Символите в Библейската история

Какъв бе първоначалният грях

Сродни тълкувания на грехопадението

Ангелите: Мотивация на грехопадението
Ако Исус е казал да се молим за установяване на Божието Царство на земята, означава и да работим саможертвено за постигането на тази цел, понеже тя е същността на Божията воля. Нещо повече, Исус ни учи да не мислим за себе си, за подслон, облекло и храна, а на първо място да мислим и работим за тази цел.

Исус ли да слушаме, или лъжливите пастори, които казват, че да се стремим към съвършенство и изграждане на Небесно Царство на Земята (Обединен свят на мир и любов с център Бог), било волята на Сатана. Та нима така те не си признават, че колкото и да славят името на Исус, те изкарват него Сатана. Боли ме сърцето, като си помисля какво безочие е това и до каква степен съзнанието им е обладано и контролираноот Злото.

Та нима всичко в учението на Исус не е за любов, единство, разбирателство. Нима той не казва, че точно по тези неща ще ни познаят. Нима не казва, че Миротворците ще наследят Небесното Царство.

Тогава защо толко много пастори ни учат срещу това? Нима те не са грешни хора? Какви са делата на грешната ни природа? Грешните дела на плътта са точно разделение, разцепление, раздори. Как тогава имат правото да казват, че разделението и разцеплението между божиите деца (вярващите) е Божието желание, а чиито дела били за обединение, любов, разбирателство, сътрудничество са от Сатана. Това е безочливо обръщане на истината. Просто не разбирам как болшенството християни им се връзват, че и са готови да спорят и подкрепят тези явни лъжеучения.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:
Исус Христос, Библията, Исус Христос, Пастори, Църква, Бог, Божията Воля, Словото, Божието слово,
Целта на Месията
Възкресение
Предопределение
Христология 

Няма коментари:

Публикуване на коментар