Видео презентации върху Обединителния принцип

вторник, 24 март 2015 г.

Проблемите идват от сърцето - Лечебния код

Проблемите идват от сърцето

В книгата, "Лечебния код", се казва, че всички проблеми идват от сърцето. Там се има впредвид, че всички проблеми идват от емоционални травми - неща, които измъчват подсъзнателно или съзнателно сърцата ни. Така е натурпан стрес. Когато стреса не се изключва, нервната система не може да превключи в режим 'здраве и развитие', а е непрестанно в режим 'страх и стрес'.

С други думи, алармата е вкючена и действията на даване и приемане в организма, за които ИБ говори в долния цитат, са изключени. Организма няма как да не се разболее. В това състояние имуната ситема е изключена. (Това е на кратко, как парасимпатичната и симпатичната нервна система работят).

Принципното разбиране за Сърце

Според Принципа, отново сърцето е проблема. Принципа точно това казва, Библията също, "не това което ядеш, осквернява... а което излиза... защото е от сърцето." Проблемите са започнали в сърцето и извират от сърцето.

Първата грешна природа е 'неспособност да обичаме както Бог обича'. "Грехопадението на Архангела бе неговия провал да обича Адам със същото сърце и отношение, както Бог."  (DP, p. 73) Значи Архангела не е могъл да стане едно в сърцето си с Божията любов, от там следват другите му отклонения.

Всички сме наследили този сърдечен проблем. Корена е че не чувстваме сърцето на Бог, затова напускаме позицията си... и размножаваме неправилната позиция на сърцата си. Затова поведението ни, желанията ни, това което сме и взаимоотношенията, които имаме - всичко се определя от сърцето ни.
Проблема на Адам и Ева не е ума, а сърцето - грешната, егоистична, непринципна любов. След като първия проблем е от изкривяване на сърцето, значи всички проблеми също са. Всички проблеми идват от егоистичното, незряло сърце на падналото човечество.
Нека подчертая становището на Принципа: Свободната воля никога не би отклонила хората към грехопадение, напротив, тя се е борила срещу това. Но Грешната любов е по-голямата сила, която изкарва човечеството от релсите.
 
Какво е свободната воля. Обяснено е в Обединителна мисъл; Хоризонталните функции на интелект, емоция, воля (Субект - свобода) винаги функционират според Концепциите, Принципите и законите (Обект - несвобода). Според принципа, съвестта им ги е предупредила, че това което Луцифер ги подтиква е нередно, но силата на грешната любов е била по-силна от логиката, защото е грабнала Сърцето, което стои вертикално, спрямо хоризонталните функции на Интелект, Емоции, Воля. Проблема е че сърцето е било незряло. Ако чувстваха напълно Божието сърце, никога не биха съгрешили. 

Кайн и Авел в нас: Физическа душа - Духовна душа

Вярно, физическата душа сега е субект, над духовната душа. Господството е обърнато. Но физическата душа (Кайн), не е виновна за това. Проблема е че духовната душа (Авел) е незряла, за да заеме правилната си позиция на субект. Затова физическата душа се мъчи да прави нещо за което не е създадена и страда. Тя няма сетива, за да почувства Бог. Тя не може да усети духовния свят или сърцето на другите. Тя не може да почувства истината - само може да разсъждава логично за тези неща, според базата данни, които са налични.

Авел (духовната душа) е отговорна да обича Кайн (физическата душа), да поеме отговорност и да я води според Божията воля. Бог дава тази позиция и отговорност на Авел, не на Кайн. Ако Авел не успее, Кайн го убива. Ако духовната душа не покори физическата с любов, тя ще бъде убита (неразвита). Това нагледно показва, че ако духовнат душа не се обедини със сърцето на Бог и не поеме отговорност, заявявайки, "Физическата душа, не е виновна, тя няма сетива, аз имам - аз нося вината, аз съм Субекта и трябваше да я защита от тези грешки", то няма да има обединителен изход.

Сега разбираме, че проблема Кайн-Авел, наистина е проекция на проблема 'физическа душа'-'духовна душа', развит вътре в Адам. Бог е трябвало да изкара този вътрешен, невидим проблем, и да го направи виден във символичните позиции на Кайн (физическа душа - по-близо до лошия дух.св) и Авел (духовна душа - по-близо до Бог). 

Физическа душа и лошия духовен свят

Надявам се разбирате защо лошият духовен свят може да влияе само чрез физическата душа? Защото тези духове са останали на това ниво - свързани с квантовата материя. Те не са развили духа си; духовното им тяло е незряло; духовните им сетива също. 

Принципа ясно го казва: "Всички сетива на духа се развиват чрез връзката с физическото Аз, през земния живот." DP, p.49 Затова Франчезо обяснява, че за да могат да слезнат до нисшите духове в Ада, трябва самите те да се свържат с материалната енергия, която ги прави по-уязвими и ограничава духовните им способности.

От новите изследвания на Квантовата физика научаваме, как на квантово ниво точно тези нисши духове могат да влияят над енергийните информационни полета, които обменят информацията в тялото. Това са всички вибрации и енергии между клетките, органите, мозъка и цялата нервна система.

Всичко това се обобщава в термина - физическа душа; понеже новите научни изследвания доказват, че паметта ни и навиците не се намират в самия мозък, а са разпределени във всички клетки на целия организъм. С други думи лепещите се по нас Блуждаещи духове могат да възде йстват на желана област, ако мобилизират достатъчно други духове, за да преодолеят съпротивителните ни сили. 

Затова чрез Емоционалния код се откриват конкретни емоции от минали поколения заклещени в определени части на тялото, които причиняват физически проблеми. Освобождаването на тази негативна енергия веднага възстановява здравите функции на тялото.

Възстановяване на първоначалната ни природа

В думите на Истинския Баща четем повече за единство на дух и тяло, но в Принципа ясно се казва, че това е борба между физическа душа - духовна душа. Истинския Баща дирекно заявява, че единствения начин да обединиш духа и тялото е истинската любов. Но тук е проблема, Сърцето е незряло - света е управлявана, не от истинската, а от фалшивата любов. Без истинска любов, духовната душа не може да победи. Ако се пробва с обвинения към физическата душа - ще бъде убита, както Кайн.
Това е урока на принципа. Но докато сам не го достигнах, никога не го разбирах само от теориите.
Затова в Обединителна Мисъл, в позицията на Бог е записано Сърце. То е центъра на всичко. Дефиницията на Обединителна Мисъл: Сърцето изпраща импулс и проверява осъществения План или Резултат. И веднага отмерва, дали това се чувства добре или зле. Това не е функция на съзнанието да му казва, добре ли е или не. Това си е функция на Сърцето. Но кой се е настанил там и казва, дали се чувства добре или зле, това е друг въпрос.
За грешния човек, в позицията на Сърце - ту е Сатана, ту някакъв междинен духовен свят, и много рядко Бог. Как тогава хоризонталните функции на Интелект, Емоции, Воля да функционират правилно? Няма как! Импулсът от сърцето дава 'Целта'. Ако Целта е егоистична, непринципна, то и функциите ще вървят в тази насока!

Въпроса е кой е в позицията на Сърце (Бог или Сатана)? Ако изцелиш тази позиция от лошите духовни влияния, всичко ще се оправи. (Което сега се прави чрез Чон Пьонг. Освобождават предците и лошия дуовен свят, за да спре да влияе физическата ни душа и така да сме свободни да израстваме) .

Знаем, че Принципите на възстановяване са да възстановим всяка позиция по обратния ред. Затова при възстановяването първо трябва да правим без да разбираме - за да възстановим Волята (Формиране). След това (Израстване); трябва да научим, вярваме и практикуваме Истината - за да възстановим Концепциите (Вътрешния Хьонг Санг). Чак тогава се освобождава първоначалната природа и Сърцето (Завършеност).

Лечебния код и изцелението на сърцето
Среща с Бог: Пътя на Небесната традиция
Думите препрограмират нашето ДНК

Няма коментари:

Публикуване на коментар